Koncertlekcija “Leģendas mūzikā”

2023.gada 3.martā

Lielvārdes pamatskolā

Koncertlekcija “Leģendas mūzikā”

   Koncertprogrammā “Leģendas mūzikā” skolēni iepazina 20. un 21. gadsimta mūzikas leģendas – mūziku, kas ir ietekmējusi paaudzes un atspoguļo vēsturi. Skolēni klausījās Latvijā radītu mūziku un uzzināja, kā mūsu leģendas ir ietekmējušās no aktualitātēm pasaulē. Programmu papildināja īpaši sagatavots videomateriāls ar dziesmu vārdiem un oriģinālajiem mūzikas video. Koncertlekcijas programmā izskanēja mūzika, ko radījusi grupa “Eolika”,  “Līvi”, komponisti Raimonds Pauls, Zigmārs Liepiņš, Imants Kalniņš un citi. Koncertlekcija norisinājās aktīvi ar auditorijas iesaisti – ar viktorīnas jautājumiem, ar iespēju dziedāt līdzi un dejot visiem kopā. (https://skolassomasprojekti.lv/ )

Skolēnu domas:

  • Varēja klausīties mūzikas instrumentu skanējumā senas un populāras dziesmas.
  • Uzzināju, ka Raimondam Paulam ir vēl viens vārds – Ojārs.
  • Uzzināju par vairākām grupām un dziesmām, kuras nebiju dzirdējis.
  • Man ļoti patika dziesmas un patika atbildēt uz jautājumiem par mūziku.
  • Es dzirdēju ļoti daudz latviešu roka dziesmas, kuras es nebiju dzirdējusi.
  • Man patika, ka visi kopā dziedāja dziesmu “Dzērvenīte”. Vārdus varēja redzēt ekrānā.
  • Es varēju vairāk uzzināt par latviešu mūziku, jo es parasti klausos dziesmas tikai  angļu valodā.
  • Man patika pasākuma pozitivitāte. Es ieteiktu noklausīties to citiem, kuriem ir vēlme noskaidrot vairāk par mūziķiem, un tiem, kuri gribētu iegūt labu noskaņojumu.
  • Labi pavadīts laiks klausoties dziesmas , dziedot līdzi, atbildot uz jautājumiem, un uzzinot ko jaunu.
  • Iesaku noklausīties šo koncertu, jo var dzirdēt enerģiskas, laimīgas un oriģinālas dziesmas. Var uzzināt lietas, ko iepriekš nebiji dzirdējis.
  •  

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros skolēni iepazīst kultūras norises mūzikā, teātrī, dejā, cirkā, vizuālajā mākslā, kino, arhitektūrā, dizainā, materiālajā un nemateriālajā kultūras mantojumā, literatūrā un grāmatniecībā, kas sniedz māksliniecisku baudījumu, raisa pārdomas par personīgi nozīmīgiem un sabiedriski aktuāliem jautājumiem, izklaidē un vienlaikus palīdz paplašināt redzesloku un apgūt mācību saturu.

Kultūrizglītības programma «Latvijas skolas soma» nodrošina skolēniem valsts apmaksātu iespēju regulāri iepazīt Latvijas kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes tā attīstot kultūras izpratnes un izpausmes kompetenci, nostiprina sabiedrības izpratni par kultūras īpašo lomu personības attīstībā un 21. gadsimta zināšanu ekonomikā. Tā sniedz nozīmīgu ieguvumu kultūras nozarei, sekmējot jaunu kultūras produktu veidošanu bērnu un jauniešu auditorijai, paaugstinot radošo profesionāļu nodarbinātību, kā arī veidojot nākotnes auditoriju. (https://www.lnkc.gov.lv/lv/latvijas-skolas-soma)

Informāciju sagatavoja Inga Blumfelde, Lielvārdes pamatskolas direktora vietniece