Karjeras nedēļa Lielvārdes pamatskolā

No 11.-15.oktobrim Lielvārdes pamatskolā notika Karjeras nedēļa.

Karjeras konsultants Inta Lipiņa sākumskolas klasēm ( 2.a,2.b, 3.a,3.b) vadīja nodarbību- spēli  ,,Iepazīsti profesiju!’’ Spēles mērķis – rosināt skolēnu interesi un izpratni par profesiju daudzveidību un to saturu.

3.klasēm bija interesanta nodarbība ar dendrologu. 4.b klase skatījās video un klausījās Laumas tēta stāstījumu par kūdras ieguvi un ražošanu. Uzzināja daudz jauku un interesantu faktu par šo dabas resursu, piedalījās aizraujošās aktivitātēs.

5.a klases skolēni tikās ar helikopteru vecāko pilotu, uzņēmēju, sociālo darbinieku un bērnu ārsti. Klausījās stāstījumos un iepazina šo profesiju interesantākās lietas un sarežģītākās situācijas, uzzināja, kur var apgūt šādas profesijas, cik ilgi jāmācās. Skolēniem tikšanās patika un ar nepacietību gaidīs nākamās tikšanās.

Abām 7.klasēm, datorikas skolotāja Ilze Čuibe – Oliņa iemācīja izmatot Kahoot aplikāciju zināšanu par un ap profesijām sagatavošanu. Skolēni meklēja informāciju par dažādām profesijām, piemēram, cik ilgi jāmācās par skolotāju, kur var apgūt arhitekta profesiju, ko dara veterinārārsts, ar ko pārvietojās tālbraucējs…

Izpētīt, sagatavot jautājumus un pēc tam padalīties kā katrai grupai veicies, varēja izbaudīt ik katrs skolēns. Tika izmēģināti dažādi iespējamie varianti pārbaudīt savas zināšanas, gan individuāli, gan grupās. Skolēniem ļoti patika šī aktivitāte un plāno to atkārtot savā ģimenes lokā,  pārbaudīt savus klasesbiedrus pēc kāda nopietnāka projekta darba…

Tā kā šī gada Karjeras nedēļas aktuālā tēma “IKT” tavai karjerai, no mazākajām klasēm jau sākām izprast, kas ir tas, kas mani uzrunā un iedvesmo. Tieši tāpēc, zīmējums “Mans fantāzijas tēls”, “Mans filmu(multfilmu) varonis” tika zīmēts uz “ekrāna”. Šeit katram savs! Bērniem ļoti patika.

Vecākiem bija un vēljoprojām ir iespēja iepazīties ar materiālu “Tehnoloģijas ģimenē – draugs vai svešinieks?”

https://fb.watch/8J7fJiqi7C/

Savukārt, 7. – 9.klašu grupām bija iespēja piedalīties diskusijā “

https://fb.watch/8J7krPdpEY/

Mūsdienās katra profesija ir ļoti saistīta IT nozari, bet kas tad ir IKT? To varami uzzināt meklējot, interesējoties, jautājot. Lai izdodas atrast savu virzienu, kas aizrauj mani, ko ir tas, ko vēlamies pabaudīt un pilnveidot, virzoties uz savu Dzīves mērķi darba un karjeras jomā.

https://fb.watch/8J7wEhkpxX/

 #lielvardespamatskola #karjerasnedela #tavaikarjerai

Informāciju apkopoja karjeras konsultanti – Inta Lipiņa un Ligita Millere