Tikšanās ar “Mežonīgo pīrāgu” autoru Māri Putniņu

29.oktobrī Lielvārdes pamatskolā 6. klašu skolēniem bija tikšanās ar mākslinieku, scenāristu, producentu un piedzīvojumu romāna sērijas “Mežonīgie pīrāgi” autoru Māri Putniņu.

Skolēniem tika rādīta seriāla “Avārijas brigāde” jaunākā filma ”Londonas brīvdienas”, kurā bija attēlots, kā Anglijas karaliene Elizabete II devās uz tikšanos pie tautas, bet šajā laikā salūza pulkstenis, un viņa izsauca avārijas brigādi, kas salaboja pulksteni, bet sabojāja zvanu. Skolēniem filma patika, jo esot jautra un interesanta, smieklīga. Bērni autoram atzina, ka viņi ir redzējuši arī citas seriāla “Avārijas brigāde” filmas, tās esot aizraujošas, smieklīgas, tajās ir komiski tēli un fantastiski notikumi. M. Putniņš pastāstīja, ka ir sarakstījis apmēram 70 scenāriju animācijas filmām ( tai skaitā “Avārijas brigāde”) un spēlfilmām, to vidū arī ir spēlfilma “Džimlai Rūdi Rallallā”, kurai kopā ar Jāni Cimmermani ir režisors.

Kopš 2003. gada tiek izdoti piedzīvojumu romāni bērniem un pieaugušajiem: “Mežonīgie pīrāgi”, “Mežonīgie pīrāgi un Pelmeņkatepetls”, “Mežonīgie pīrāgi un Lielais Indriķis”, “Mežonīgie pīrāgi un Pildītie Pipari”, “Mežonīgie pīrāgi un Imperators”. Rakstnieks Māris Putniņš pastāstīja, ka drīzumā tiks izdotā 6. grāmata

“Mežonīgie pīrāgi un Apburtais kalns ”, kas būs šajā sērijā arī pēdējā. Autors skolēniem lasīja no jaunās grāmatas fragmentus, kas bērnus iedvesmoja doties uz bibliotēku, lai sāktu lasīt piedzīvojumu romānus, kurus sarakstījis Māris Putniņš. Rakstnieks tikšanās laikā piebilda, ka “Mežonīgie pīrāgi” popularitātes ziņā Latvijā ir pārspējuši Hariju Poteru, ka šo grāmatu lasa arī citās valstīs – Vācijā, Lietuvā un citur.

Skolēni, kas ir izlasījuši kādu no romāniem, sacīja, ka tēli ir spilgti un savdabīgi, notikumi ir interesanti un aizraujoši, ilustrācijas, ko veidojis pats autors, ir krāsainas un asprātīgas.

Par jauko un izzinošo tikšanos ar Māri Putniņu pateicamies Valsts Kultūrkapitāla fondam, kas atbalstīja projektu “Rakstnieki – daudzpusīgas personības”, bibliotekārēm Dacei Vecziediņai un Ilonai Misānei, kas organizēja tikšanos, par atbalstu mācību pārzinei Andai Bariņai un bibliotekārei Anitai Atrastei.

Lielvārdes pamatskolas skolotāja Iveta Bite